loader

Modoko Mobilyacılar Sitesi 3. Cad. No: 223 Yukarı Dudullu Ümraniye İstanbul, Türkiye

Yemek Masası Dekorasyonu Nasıl Yapılır ?

Yemek odası takımının koyulacağı alan, ev dekorasyonu ile uyumu yemek odası takımları ve yemek odası masalarının seçimini etkilemektedir.
Geri Dön
Yemek Masası Dekorasyonu Nasıl Yapılır ? | Belusso Mobilya

Yemek odası takımının koyulacağı alan, ev dekorasyonu ile uyumu yemek odası takımları ve yemek odası masalarının seçimini etkilemektedir.

Tüm ailenizin toplanıp yemek yediği, eğlenceli ve bir o kadar da kültürel olan yemek ziyafetleri için ev dekorasyonu içerisinde özel bir yer ayrılmıştır. Bu nedenle de ev yaşantımızın içerisinde en fazla vakit geçirilen yerlerden biri de yemek odası takımlarıdır. Peki ya yemek masaları ve yemek odası takımlarını seçerken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Blog yazımızdan öğrenebilirsiniz.

YEMEK MASASI MODELLERİ SEÇİMİ YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR

Yemek odası takımları seçilirken sandalyelerden önce yemek masalarının seçimine önem verilir. Yemek odası takımının koyulacağı alan, ev dekorasyonu ile uyumu yemek odası takımları ve yemek odası masalarının seçimini etkilemektedir.

Önce yemek masanızı nereye koyacağınızı belirleyin…

Yemek odası takımınız için ayrı bir odanız var ise işiniz çok daha kolay ve bu süreci çok daha kolay yönetebilirsiniz. Ancak salona bir yemek odası alanı oluşturmak istiyorsanız, masanızı nereye konumlandıracağınıza karar vermeniz gerekmektedir. Alanın ölçüsünü alarak masa ölçüsünü de bu sayede belirleyebilirsiniz.

Malzeme türünüze karar vermelisiniz…

Diğer bir konu ise seçeceğiniz yemek odası masasının hangi malzemeden olacağına, karar vermek. Ev dekorasyonunuza uyumlu olarak hangi malzemeden yemek odası takımına sahip olmak istediğinize karar vermek gerekiyor. Berr mobilya firması; ahşaptan mermere, mermerden metale birçok yemek odası takımı ve yemek odası masasını bulabilirsiniz.

Fonksiyonel bir masa tercihi yapmanızda fayda var…

Yemek odalarında kaç kişilik bir yemek odası masası seçmeniz gerektiği önemlidir. Genellikle standart olan 4 kişilik ve 6 kişilik yemek odası masalarından ziyade son zamanlarda açılabilir yemek masaları kullanılıyor. Açılabilme özelliği ile kapasitesinden çok fazla misafirinizi ağırlamaya yarayacak olan açılabilen masa modellerini seçebilirsiniz.

Salon dekorasyonunuza uyum sağlayıp sağlamadığına bakın…

Eğer yemek odası takımınız salonunuzda olacaksa, salon dekorasyonunuza uygun bir yemek odası masası seçmenizde fayda var. Örneğin modern bir ev dekorasyonunuz var ise ahşap yemek masalarını tercih etmeniz, ev dekorasyonunuz için tamamlayıcı olacaktır.